Azer Bülbül

Subutay Kesgin ya da sahne adıyla Azer Bülbül, (d. 1 Şubat 1969; Arpaçay, Kars – ö. 7 Ocak 2012; Antalya), Türk arabesk fantezi müzik sanatçısı ve oyuncu.

Azer Bülbül Kars’ın Arpaçay ilçesinde doğdu, Almanya’da büyüdü. Müzik yaşantısına ’Garip Yolcu’ albümü ile başladı. Arabesk tarzında ’Yalan Olur’, ’Ben Sana Vurgunum’, ’Fırat’ gibi albümleri ile devam etti. 1996 yılında çıkardığı ’Ben Babayım’ adlı albümü ile çıkış yakaladı. Bu albümde yer alan ’Yaralandın mı Ey Can’ ve ’Dokunmayın Çok Fenayım’ adlı parçaları popüler oldu. 15 Şubat 2001 tarihinde 10 ay hapis cezası aldı ve bu cezası paraya çevrildi. Ceza sonrasında: “artık temizim. Artık o günleri anmak bile istemiyorum” demiştir. Antalya’da kaldığı otel odasında kalp krizi sonucu 43 yaşında vefat etti. Cenazesi İstanbul’a getirilerek Hadımköy Gülbahçe Mezarlığı ‘nda toprağa verildi.

Diskografi

  • Garip Yolcu – 1984
  • Esmerin Adı Oya – 1986
  • Yalan Olur – 1987
  • Güzel & Kız Necla – 1988
  • Ben Sana Vurgunum – 1990
  • Bana Düştü – 1991
  • Bir Yudum Su – 1993
  • Dağlara Yolculuk – 1994
  • Fırat – 1995
  • Canım Yanıyor – 1996
  • Ben Babayım – 1997
  • Yalan Sevgiler – 1997
  • Doğudan Esintiler düet. Seyfi Doğanay – 1998
  • Eline Düştüm düet. Müslüm Gürses – 1999
  • Yaban Eller – 2000
  • Zordayım – 2001
  • Ağıt – 2001
  • Kör Kurşun – 2003
  • Üzülmedim Ki – 2004
  • Ateş Düştüğü Yeri Yakar – 2004
  • Dünden Bugüne – 2005
  • Kalemin Kirildi – 2007
  • Başımda Bela Var – 2008
  • Gidiyorum 2011
  • Duygularım – 2011

Filmografi

  • Seninki Kaç Para – Mafya – 2012
  • Vefa Borcu (Başrol) – 2008
  • Arkadaş – 2008
  • Rus Gelin – 2002
  • Bedel (Başrol) – 1998
  • Mavi Mavi Masmavi – 1985
Facebook Yorumlar

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.